Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία του Γιώργου Πανταζίδη
Φωτογραφία του Γιώργου Πανταζίδη

Ας πάει και το σφένδαμο... δε νοιάζονται σταλιά! (φωτο + video)

02-02-2023

Άλλο ένα δέντρο ήρθε να προστεθεί «στις θυσίες» της Δημοτικής Αρχής στον βωμό της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αλεξανδρούπολης.

Αυτήν τη φορά ο λόγος, για τον μεγάλο σφένδαμο στον πεζόδρομο Σουλίου, στο κέντρο της πόλης, ο οποίος από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου αποτελεί παρελθόν. 

Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Γιώργος Πανταζίδης, με μια εικόνα που ανήρτησε από τα απομεινάρια του κατακρεουργημένου δέντρου, που κάποτε «δέσποζε αγέρωχο» και αμέσως παρέσυρε μαζί του και άλλους πολίτες, που τον τελευταίο καιρό παρακολουθούν αγανακτισμένοι τα μεγάλα δέντρα της πόλης να ξηλώνονται με συνοπτικές διαδικασίες, στο όνομα της ανάπλασης.

VW Τερζενίδης


Μάλιστα, ενδιαφέρον έχει και η δήλωση του Κυριάκου Αραμπατζή, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος επισημαίνει ότι οι εργασίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, «δεν είναι αυτές που είχαν σχεδιαστεί», κινώντας και άλλες υποψίες, για τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Εμείς το μόνο που ευχόμαστε είναι, όλες αυτές «οι θυσίες» να είναι προς όφελος του πολίτη και το πράσινο πρόσημο να είναι τελικά θετικό για την πόλη μας.

Παρακολουθείστε στιγμιότυπο από την κατακρεούργηση του δέντρου στον πεζόδρομο Σουλίου: