Σήμερα είναι: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
AL FARO KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Aσημένιο μετάλλιο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε Πρωτάθλημα Σκακιού

Aσημένιο μετάλλιο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε Πρωτάθλημα Σκακιού

05-04-2018

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για το 16ο Ομαδικό - 30ο Ατομικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού 2018. Οι αγώνες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές, ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο: στο Ομαδικό συμμετείχαν 100 ομάδες Σχολείων και στο Ατομικό 1.500 μαθητές/ τριες όλων των βαθμίδων. Οι τελικοί του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ξεκίνησαν το Σάββατο 31 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 2 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου Αττικής.

Την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία του ο 8χρονος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Γεώργιος Γκόγκολας. Ο σκακιστής ανεβαίνει για τρίτη συνεχή χρονιά στο βάθρο των νικητών σε πανελληνίους αγώνες, στους οποίους και προκρίθηκε ως Πρωταθλητής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Σερρών. Η πορεία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Περιστέρι ήταν επίσης εκπληκτική. Σε 9 αναμετρήσεις πέτυχε 8 νίκες και κατέκτησε την 2η θέση με 1 βαθμό διαφορά από τον 1ο.

Στην κατηγορία του, Β΄ Δημοτικού, συμμετείχαν συνολικά 203 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα. Εξαιρετικές ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοίπων παιδιών από την Αλεξανδρούπολη:

Νήπια: Χασάπης Δημήτριος: 4,5 βαθμοί σε 9 αγώνες.

Δ΄ Δημοτικού: Χασάπης Χρήστος: 5 βαθμοί σε 9 αγώνες.

Δ΄ Δημοτικού: Τζανετάκης Γεώργιος: 4,5 βαθμοί σε 9 αγώνες.

Ε΄ Δημοτικού: Μπλίτσα Άρτεμις: 2 βαθμοί σε 4 αγώνες.

Γ΄ Γυμνασίου: Μπλίτσας Ορέστης: 4 βαθμοί σε 9 αγώνες. 

RUN Greece