Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
JOY ΚΡΟΝΟΣ SOHO

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 12ης Σεπτεμβρίου 2020

12-09-2020

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες 

Συνελήφθησαν χθες (11-9-2020), στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 7-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί στον Προβατώνα Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν τον δεύτερο διακινητή να έχει επιβιβάσει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Ο δράστης – διακινητής στη θέα των αστυνομικών ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικά ποσά και ένα μαχαίρι που κατείχε ο αλλοδαπός διακινητής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί οι οποίοι εντοπίσθηκαν να οδηγούν κλεμμένα οχήματα

Συνελήφθησαν χθες (11-9-2020) το μεσημέρι στον νομό Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στη πρώτη περίπτωση σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Μικρού Δέρειου, αστυνομικοί του  Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, για το οποίο όπως προέκυψε έχει δηλωθεί κλοπή την 10-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον κόμβο Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.ΧΕ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 31-8-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής και ο δράστης είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Αστυνομικά Τμήματα Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.