Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ VAMOS AL FARO

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 24ης Οκτωβρίου 2019

24-10-2019

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθη την 23-10-2019 το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, 25χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 62 είδη παρεμπορίου (σημειωματάρια και στυλό), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 22/23-10-2019, στους νομούς Δράμας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) διακινητές, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 38, 36 και 42 ετών και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 30 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 22/23-10-2019 τις βραδινές ώρες, σε επαρχιακή οδό στο νομό Δράμας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τους τρείς διακινητές, ηλικίας 42, 38 και 36, διότι εντόπισαν τον 36χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι άλλοι δύο διακινητές, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα επτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 42 και 38 ετών δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη, πραγματοποίησαν ελιγμούς, με αποτέλεσμα τα οχήματά που οδηγούσαν να πέσουν σε αρδευτική τάφρο. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου μόνο ο 42χρονος παρέμεινε για νοσηλεία.
Επιπλέον, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου, μία σύριγγα που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης και μία πλαστική φιάλη, που περιείχε 20 ml μεθαδόνης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 32χρονο και τον 30χρονο, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα πλαστό έγγραφο, οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.