ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 3ης Δεκεμβρίου 2022

03-12-2022

Συνελήφθησαν χθες (02-12-2022) το μεσημέρι σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε (5) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν τρείς ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “JACK” της ίδιας Υπηρεσίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα (9) συσκευασίες και ποσότητα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 159,8 γραμμαρίων και ένας (1) μεταλλικός θρυμματιστής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, οι ανωτέρω αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “LAIKA” της ίδιας Υπηρεσίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με αποξηραμένους κλώνους κάνναβης και καπνό συνολικού βάρους 50 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 18 γραμμαρίων και πέντε (5) θρυμματιστές.

Στη τρίτη περίπτωση, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τρεις (3) ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν στην οικία του ενός δράστη όπου κατόπιν σχετικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ένας μεταλλικός θρυμματιστής.

Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Συνελήφθη την 01-12-2022 το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές του Λουξεμβούργου ως «κλαπέν – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν».

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.