ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 6ης Σεπτεμβρίου 2021

06-09-2021

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (5/6-9-2021) στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρείς διακινητές, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Αισύμης - Άβαντα, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 27-8-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα τρία (3) παραπάνω οχήματα, ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Σαπών Ροδόπης και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος ημεδαπού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 2-9-2021, εξαπάτησε ημεδαπό στον νομό Έβρου.

Συγκεκριμένα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και επικοινώνησε μαζί
του. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα - προφάσεις, κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 3.720 ευρώ, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αγοροπωλησία.