Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αυξάνονται τα Airbnb στην Αλεξανδρούπολη - Συνεχείς μετατροπές χώρων (photos)
Η προσέλευση τουριστών από τις γειτονικές χώρες και κυρίως από την Τουρκία, έχει ήδη διαμορφώσει μια νέα εικόνα στο στεγαστικό προφίλ της Αλεξανδρούπολης. Από το 2024 τα διαμερίσματα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας Airbnb έχουν ξεπεράσει τα 1.000 και διαρκώς αυξάνονται.
Ιδιοκτήτες παλιών μεγάλων διαμερισμάτων τα μετατρέπουν σε μικρότερα, αφού αυτά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά το ίδιο κάνουν και ιδιοκτήτες άλλων χώρων. Μιλάμε για παλιά καταστήματα ή αποθηκευτικούς χώρους ή εργαστήρια κλπ.
Οι εικόνες που μας έστειλε φίλος του e-evros.gr από τη γειτονιά του στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί. Παλιό εργαστήριο, όπως μας λέει, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια και γέμιζε με σκουπίδια από διερχόμενους, τώρα χωρίστηκε σε μικρούς χώρους, προφανώς για να νοικιαστούν.
Αυτό παρατηρείται σε όλη την πόλη. Η ζήτηση είναι μεγάλη και όλοι προσπαθούν να επωφεληθούν. Βέβαια, έχει ήδη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις τιμές των ενοικίων. Δεν φτάνει που βρίσκεις πολύ δύσκολα σπίτι προς ενοικίαση, αλλά και οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε προ ημερών ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός. Ότι κάθε είδους χώρος, γίνεται πλέον Airbnb, ακόμα και αποθήκες, υπόγεια και γκαράζ.
Πάντως, με τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Τουρισμού, υπάρχουν όρια σε αυτές τις μετατροπές. Για παράδειγμα, χώροι που δεν χρησιμοποιούνται ήδη ως κατοικίες, δεν θα μπαίνουν στις πλατφόρμες μίσθωσης, ακόμα και αν έχουν ανακαινιστεί ή μετατραπεί.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Αλεξανδρούπολη ήδη έχει μπει σε νέα φάση του στεγαστικού ζητήματος και αυτό έχει τα καλά του, αλλά και τα κακά του. Ποιά είναι τα περισσότερα, θα δείξει το άμεσο μέλλον.
newsroom © e-evros.gr
- Να συνεχιστεί η αποχή αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
(09-02-2024) - Η πρώτη συνάντηση Τοψίδη - Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Όλα όσα συζητήθηκαν (video)
(09-02-2024) - Αυγέρη: Στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης με 18.300 μόρια, σε ιδιωτικό με λιγότερα από 10.000!
(09-02-2024) - Στρεπτόκοκκος ομάδας Α: Όσα πρέπει να ξέρετε για την διεισδυτική λοίμωξη
(09-02-2024) - Επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσει η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
(09-02-2024)