Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δ. Μερκούρης: Άστοχη η τοποθέτηση του γραφείου του Αντιδημάρχου στον ίδιο χώρο με το αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης

Δ. Μερκούρης: Άστοχη η τοποθέτηση του γραφείου του Αντιδημάρχου στον ίδιο χώρο με το αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης

21-01-2020

Στον ίδιο και κοινόχρηστο χώρο (1ο όροφο) με το αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται πλέον το γραφείο του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας.

Σύμφωνα με όσα γράφει στην ανακοίνωσή του  ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Δημήτρης Μερκούρης, ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες έρευνας και μελέτης των δημοτών και όχι χώρος για τέτοιου είδους γραφεία.

 Συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Κ. Δήμαρχε κατανοούμε το γεγονός ότι «δεν είχατε» την πολυτέλεια να επιλέξετε στελέχη για την διοίκηση του δήμου που θα ανταποκρίνονται επάξια στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Κατανοούμε επίσης το ότι ο όγκος εργασιών μπορεί να μην σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις αστοχίες των στελεχών σας. Όμως ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες έρευνας και μελέτης των δημοτών.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον ο πολίτης θα απολαμβάνει κάθε είδους πληροφορία η οποία συνάδει με τη διακήρυξη της Unesco για τις βιβλιοθήκες.

Υπό αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του γραφείου της αντιδημαρχίας (Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας) στον ίδιο και κοινόχρηστο χώρο (1ο όροφο) με το αναγνωστήριο και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαθητών είναι άστοχη και αντίθετη με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, αναγνωστών, σπουδαστών."