Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013.

10-10-2013
Σύλληψη τριών (3) διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (9-10-2013) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης (στο ύψος της Ορεστιάδας και στον κόμβο Σοφικού), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Ορεστιάδας και της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23, 24 και 50 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και έξι (6) υπήκοοι Συρίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί, εντοπίσθηκε, αρχικά, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ο 23χρονος διακινητής και συνελήφθη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν οι άλλοι δύο διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και συνελήφθησαν, διότι όπως προέκυψε, λειτουργούσαν ως προπομπός του 23χρονου, ενώ μετέφεραν με το όχημά τους, στο εσωτερικό της χώρας, έναν ακόμη μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν :
• δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• το χρηματικό ποσό των 125 Ευρώ
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.