ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

01-11-2013
Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθη, χθες (31-10-2013) το πρωί, στη Σαμοθράκη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαμοθράκης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης, για μη απόδοση Φ.Π.Α..

Το ύψος της οφειλής, αφορά τη διαχειριστική περίοδο από 1-10-2012 έως 31-3-2013 και ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 28.187 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (31-10-2013) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αιγύπτου, ηλικίας 23 και 24 ετών, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ - Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε έντεκα (11) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να κινούνται εντός απαγορευμένης περιοχής (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), πλησίον της Γεμιστής Έβρου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν μεταβεί στο σημείο προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα σε έντεκα (11) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους.

Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε έντεκα (11) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.