Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U SOHO ΙΚΤΕΟ

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό δελτίο

Δελτίο τύπου της 23ης Ιουνίου 2016

23-06-2016

Εξιχνίαση 9 διαρρήξεων στην Ορεστιάδα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, εννέα (9) διαρρήξεις, που διαπράχθηκαν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, στην Ορεστιάδα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 24, 21 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι τρεις (3) δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν οκτώ (8) καταστήματα – επιχειρήσεις και τις εγκαταστάσεις ενός (1) Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), στην Ορεστιάδα. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά 684 ευρώ, 45 λίρες Τουρκίας, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 2 τηλεοράσεις, 1 tablet και 6 κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους του.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 24 και 21 ετών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.