Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014.

28-03-2014
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν την 27-3-2014 το πρωί, στη Σαμοθράκη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαμοθράκης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, διότι αφαίρεσαν από δίκυκλο όχημα 1,5 λίτρο βενζίνης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε βάρος 19χρονου ημεδαπού για κλοπή, διότι, όπως προέκυψε, τον Δεκέμβριο του 2013, αφαίρεσε, από την Αλεξανδρούπολη, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα. Το παραπάνω όχημα, βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.


Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) κλοπές μετασχηματιστών – καλωδίων χαλκού και μια (1) απόπειρα στους νομούς Καβάλας και Έβρου.


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, πέντε (5) κλοπές μετασχηματιστών – καλωδίων χαλκού και μια απόπειρα, καθώς επίσης μία κλοπή από επιχείρηση, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα από 4-10-2013 έως 6-3-2014, στους νομό Καβάλας και Έβρου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, δύο 19χρονων και ενός 43χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέπραξαν τέσσερις (4) κλοπές μετασχηματιστών, μια (1) κλοπή εναέριων καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν έναν ακόμη μετασχηματιστή, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, προκαλώντας σε αυτόν φθορές.

Προέκυψε επίσης ότι αφαίρεσαν από την επιχείρηση, όπου εργάζονταν, διάφορα εργαλεία, τα οποία, κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, προκάλεσαν ζημιά, που ξεπερνά τις 23.000 ευρώ.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.Σύλληψη από τις γαλλικές διωκτικές Αρχές, 23χρονου υπηκόου Γαλλίας για
τρομοκρατική δραστηριότητα, ύστερα από συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, που αφορούν σε παροχή βοήθειας από την Ελληνική Αστυνομία, για τον εντοπισμό και σύλληψη από τις γαλλικές διωκτικές Αρχές 23χρονου, για τρομοκρατική δραστηριότητα στη Γαλλία, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

• Ο 23χρονος υπήκοος Γαλλίας εντοπίστηκε στις 3/1/2014 στην Ορεστιάδα και εξετάσθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), για ενδεχόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα.

• Από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του 23χρονου σε εγκληματική δραστηριότητα στη χώρα μας, ούτε υπήρχε σε βάρος του διεθνές ένταλμα αναζητήσεων οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

• Όποιες άλλες πληροφορίες προέκυψαν και όποια στοιχεία κρίθηκαν αξιοποιήσιμα για περαιτέρω έρευνα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, παρασχέθηκαν άμεσα, στις 3/1/2014, όπως επίσης στις 23/1/2014 και στις 28/1/2014, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στις γαλλικές διωκτικές Αρχές, προκειμένου να αξιολογηθούν και διερευνηθούν.

Οι πληροφορίες αυτές και η εν γένει συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλλαν καίρια στον εντοπισμό και στην αποκάλυψη της δράσης του 23χρονου από την Αστυνομία της Γαλλίας.