Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Δεν μας έδωσαν σωσίβιο – σας παρακαλώ συνεχίστε τις έρευνες για τα παιδιά μου» - σοκάρει ο τραγικός πατέρας στον Έβρο

«Δεν μας έδωσαν σωσίβιο – σας παρακαλώ συνεχίστε τις έρευνες για τα παιδιά μου» - σοκάρει ο τραγικός πατέρας στον Έβρο

22-07-2018

Απελπισμένη έκκληση στις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες για τα δύο παιδιά του, που δεν έχουν βρεθεί, απευθύνει ο Μουράτ Ακτσαμπάι, ο οποίος έμαθε την Παρασκευή ότι εντοπίστηκαν νεκροί η σύζυγός του 36 ετών και το ένα τους παιδί ενός έτους.

Ο Τούρκος περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στον Έβρο, όταν ανετράπη η βάρκα που τους μετέφερε και βρέθηκε στο νερό με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους, ηλικίας ενός, πέντε και επτά ετών.

Ο τραγικός πατέρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha είπε πως «Όταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δώσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται. Η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν. Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω, τα παιδιά δεν ήταν εκεί» περιέγραψε ο τραγικός πατέρας.

Ο τραγικός πατέρας που έχασε τη σύζυγο και το ένα εκ των τριών παιδιών του στον Έβρο παρόλα αυτά δεν χάνει την ελπίδα και το κουράγιο του: «Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα γι’ αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες».

Ο ίδιος στο ερώτημα γιατί αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία, επιβεβαίωσε τον φόβο πολιτικής δίωξης στη γείτονα: «Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μας έπρεπε να δραπετεύσουμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό, θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς».