Σήμερα είναι: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Παραολυμπιονίκης της καρδιάς μας, με τα 2 χρυσά κρεμασμένα στο λαιμό του
Ο Παραολυμπιονίκης της καρδιάς μας, με τα 2 χρυσά κρεμασμένα στο λαιμό του

Δεύτερη «χρυσή κούρσα» για τον Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή μας, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη!

19-08-2018

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για ακόμη μια φορά ο Εβρίτης κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλετζάκης!

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, γυρνάει από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου έλαβε χώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμεΑ, όχι με ένα, αλλά…με δύο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του!

Ο Ευρωπαϊκός πλέον Πρωταθλητής από τις Φέρες Αλεξανδρούπολης, αγωνίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου στα100 μέτραπεταλούδα, και με χρόνο 01:03:60, «κολύμπησε» ξανά, ως την κορυφή της Ευρώπης. Ο ίδιος, ευχαρίστησε από το προφίλ του στο Facebook, όλους όσους τον στήριξαν, «μέσα και έξω από την πισίνα», ανάμεσά τους και το e-evros.gr, που ανήκει στο fan club των φανατικών υποστηρικτών!

Αυτό ήταν το 2ο χρυσό του 20χρονου κολυμβητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής SM8, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ, τόσο στον τελικό όσο και στον προκριματικό.

Συνολικά, πρόκειται για το τρίτο μετάλλιο του Δημοσθένη σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού το πρώτο, ασημένιο, το κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στα 100μ. πεταλούδα κατηγορίας S9. 

Όμως οι επιτυχίες του Έβρου, δεν σταματούν εκεί! Στην ίδια διοργάνωση ο Παραολυμπιονίκης από την Αλεξανδρούπολη Δημήτρης Καρυπίδης, αγωνίστηκε νωρίτερα στα 100μ. ύπτιο, όπου κατέκτησε την 7η θέση στην μικτή κατηγορία S1 & S2 και την 3η θέση στην κατηγορία S1.

Τα λόγια είναι πλέον περιττά για τους δύο κολυμβητές μας, που για ακόμη μια φορά μας έκαναν περήφανους, και με τις επιδόσεις τους τιμούν την Ελλάδα και τον Έβρο.

Η επιστροφή τους αναμένεται σύντομα…και φαντασμαγορική!