Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Όχι στην εγκατάλειψη του Δημοτικού σχολείου Μάκρης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Όχι στην εγκατάλειψη του Δημοτικού σχολείου Μάκρης

21-04-2017

Για τα προβλήματα που δημιουργεί η εγγραφή των μαθητών που έχουν κύρια κατοικία στην Μάκρη, σε σχολεία, άλλων περιοχών της Αλεξανδρούπολης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο κ. Λαμπάκης μαζί με γονείς των παιδιών του Δημοτικού σχολείου της Μάκρης επισκέφθηκαν τη Διευθύντρια της Α' βαθμιας εκπαίδευσης στην οποία και μετέφεραν τις απόψεις των γονέων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη του Δημοτικού Σχολείου Μάκρης.

Πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα ξεκινά από το ότι παιδιά που έχουν κύρια κατοικία εγγράφονται σε άλλα Δημοτικά Σχολεία της Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα στης Νέας Χιλής.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη είναι μη νομότυπο γιατί όπως επισήμανε η 1η εγγραφή πρέπει να γίνεται στην Μάκρη και μετά να υπάρχει μετεγγραφή, με αίτηση του γονέα, ο οποίος θέλει να πηγαίνει το παιδί του σε ένα 6τάξιο σχολείο και όχι σε 2θέσιο.

Τόνισε επίσης πως με αυτήν την παρατυπία υποβαθμίζεται το ίδιο το σχολείο. Λόγω των εγγραφών σε άλλα σχολεία το Σχολείο υποβιβάστηκε από 3θεσιο σε 2θέσιο.

Απευθυνόμενος λοιπόν στους γονείς των παιδιών της Μάκρης τόνισε πως η επιλογή της παράτυπης εγγραφής σε άλλα σχολεία δεν είναι σωστή και πως το ίδιο το σχολείο έχει πολύ καλές προδιαγραφές ως κτίρια αλλά και σαν αύλειος χώρος και είναι κρίμα να κινδυνεύει να κλείσει.