Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Ο Έβρος δεν είναι πεδίο βολής, ούτε μια «Τρύπα στη Γεωγραφία»

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Ο Έβρος δεν είναι πεδίο βολής, ούτε μια «Τρύπα στη Γεωγραφία»

30-05-2020

 «Πατάς στο Google τη λέξη «Έβρος» και το μόνο που σου βγάζει είναι σύνορα, φράχτης, ένταση, εισβολή, στρατός, πεδίο μάχης.... Τα βλέπεις και νιώθεις σαν να ζεις στη Λωρίδα της Γάζας και ότι αυτό το μέρος είναι φτιαγμένο μόνο για να έχει τον ρόλο της πινέζας και την άχαρη εικόνα μιας μπουκαπόρτας, τον άχαρο ρόλο ενός φύλακα εφ όρου ζωής».

Με τη φράση αυτή ξεκινά μια συγκινητική ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης.

«Όχι!!! Ο Έβρος δεν είναι μόνο αυτό και δεν κατοικείται μόνο από τα τρία «Φ»: Φαντάρους, φοιτητές, φαντάσματα», τονίζει. 

«Ο Έβρος δεν είναι πεδίο βολής, ούτε μια «Τρύπα στη Γεωγραφία»

Ο Έβρος είναι η Αλεξανδρούπολη που κοιτάει στο απέραντο γαλάζιο και σου προσφέρει πανέμορφες παραλίες.

Είναι η Σαμοθράκη με τις «Βάθρες» της και την «άγρια» γοητευτική ομορφιά της.

Είναι το Δάσος της Δαδιάς, που θα σε μαγέψει η χλωρίδα και η πανίδα του. Θα δεις άγρια πουλιά που, με το «ζύγισμα» των φτερών τους και το αρχοντικό τους πέταγμα μπροστά στα μάτια σου, θα σε μαγέψουν

Ο Έβρος είναι το Σουφλί που θα σε μάθει πώς ταιριάζει η φύση με τον άνθρωπο και θα σε ταξιδέψει σε «μεταξένιους» δρόμους.

Είναι το Διδυμότειχο που στο Κάστρο του θα ονειρευτείς το Βυζάντιο και θα συ διδάξει την πολυπολιτισμικότητα στην Πράξη
Είναι τα πανεπιστημιακά μας τμήματα που δίνουν τα εφόδια στους φοιτητές μας, για να γίνουν καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες

Είναι οι αγρότες και οι επαγγελματίες μας που δίνουν τον καθημερινό τους έντιμο αγώνα, ενάντια σε κάθε δυσκολία

Ο Έβρος είναι η Ορεστιάδα που είναι η πόλη μου…!! Εδώ, που πιο φιλόξενους ανθρώπους δεν έχεις συναντήσει. Με μια πλατεία που μπορεί να μην έχει γλυπτά σπουδαίων καλλιτεχνών, αλλά γεμίζει κάθε μέρα από νέο κόσμο και παιδιά, που είναι το δικό μας, το δικό σας «αύριο». Μια πόλη νέα, σύγχρονη αλλά και γεμάτη μνήμες.

Είναι ο Τύμβος της Μ.Δοξιπάρας-Ζώνης, που ανάλογα αρχαιολογικά ευρήματα δεν θα δεις πουθενά στον κόσμο

Είναι η διαδρομή δίπλα στις απέραντες εκτάσεις με τα ηλιοτρόπια και στο βάθος οι χαμένες πατρίδες. Με ένα ηλιοβασίλεμα τόσο πορφυρό, που όμοιό του δεν θα βρεις
Είναι ο πανέμορφος ορεινός όγκος στο Τρίγωνο, που μοιάζει με τους ωραιότερους πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θεματολογία τη φύση.

Είναι ο ποταμός Άρδας, που νέοι άνθρωποι συναντιούνται κάθε χρόνο και διασκεδάζουν σε ένα από τα πιο διαχρονικά Φεστιβάλ της χώρας μας και που μέσα στη νύχτα θα τον ακούσεις να κυλάει έτοιμος να σε δεχτεί για βουτιές μόλις ξημερώσε.

Ο Έβρος είναι παράδοση, είναι μουσική και λεβέντικοι χοροί με ιστορία.

Και τέλος για να κρατήσεις το πιο σημαντικό.

Ο Έβρος είναι οι άνθρωποί του που ζουν εδώ. Που κουβαλάνε μια ολόκληρη ιστορία, που είναι χαμογελαστοί, που είναι περήφανοι για τον τόπο τους. Περήφανοι για το πόσο αγαπάνε και προασπίζονται την ειρήνη. Άνθρωποι που διασκεδάζουν, ονειρεύονται, δημιουργούν

Ο Έβρος είναι όλα αυτά και πολλά ακόμα περισσότερα, που θα τα ανακαλύψει μόνος του ο κάθε ταξιδιώτης

Γιατί ο Έβρος είναι η πινέζα που θα βάλεις εσύ, στον δικό σου «Χάρτη», για ένα ταξίδι ακόμα… Όπως κάθε ταξίδι σε όμορφα μέρη!»