Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι τέσσερις της ΑΝΑΣΑ που προσαρτήθηκαν στην παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ"
Οι τέσσερις της ΑΝΑΣΑ που προσαρτήθηκαν στην παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ"

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Και έσονται οι δύο εις... παράταξη μία!

25-02-2021

Ήταν 7 Οκτωβρίου του 2019 όταν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης "ΑΝΑΣΑ" και εκεί έγινε κάτι πέρα για πέρα ασυνήθιστο στα αυτοδιοικητικά χρονικά όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης, αλλά συνολικά της χώρας!

Ο λόγος για την διαγραφή του επικεφαλής Παύλου Μιχαηλίδη από την παράταξη ΑΝΑΣΑ, την οποία ο ίδιος δημιούργησε, μετά από την ψηφοφορία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης.

Συγκεκριμένα οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι απο τους 6 που εκλήθησαν στην εν λόγω συνεδρίαση (απουσίαζε ο κ. Μιχαηλίδης), ο Ιωάννης Καρυπίδης, ο Κυριάκος Αραμπατζής, ο Αναστάσιος Σεραφειμίδης, ο Πασσιάς Γεώργιος και Πέτρος Κυριακίδης ψήφισαν υπέρ της διαγραφής του επικεφαλής!

Μετά από αυτήν την απόφαση επικεφαλής  της παράταξης ορίστηκε ο Γιάννης Καρυπίδης ενώ ο κ. Μιχαηλίδης είναι πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Λίγες ημέρες αργότερα έρχεται η μαζική αποχώρηση μελών από την δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ. Συγκεκριμένα με δημόσια δήλωση που υπέγραφαν 18, μέχρι πρότινος μέλη της εν λόγω δημοτικής παράταξης, διαχώρισαν την θέση τους καταγγέλλοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την διαγραφή του κ. Μιχαηλίδη και έγινε υπο το πρίσμα της συνεργασίας με την Δημοτική Αρχη.

Αυτά έγιναν 2 χρόνια πριν. Ερχόμαστε στο σήμερα, Φεβρουάριος του 2021, όπου μέσω δελτίου τύπου μαθαίνουμε ότι οι τέσσερις της «ΑΝΑΣΑ» «με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «προχωρήσαμε στη σύμπραξη των δημοτικών μας παρατάξεων «ΑΝΑΣΑ» και «Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ»!

Όσον αφορά τον κύριο Καρυπίδη, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης  «ΑΝΑΣΑ» η  τύχη του…  αγνοείται καθώς δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα  του!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής  Αρχής από την οποία λείπει το όνομα του κου Καρυπίδη:


Η εποχή της σύνθεσης ξεκίνησε!

Με μία  ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, προχωρήσαμε στη σύμπραξη των δημοτικών μας παρατάξεων «ΑΝΑΣΑ» και «Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ», σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας δίνει η Νομοθεσία. 

Χωρίς κανένα προαπαιτούμενο και διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις προγραμματικές μας θέσεις, επιλέξαμε τον δρόμο της σύνθεσης με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων, τον εύστοχο σχεδιασμό για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και διεκδικητικότητα θα πορευτούμε ενωμένοι, ισχυροποιώντας την αυτοδιοικητική μας φωνή προς τα κέντρα των  αποφάσεων.

Καλούμε και άλλες παρατάξεις να συμπορευτούν μαζί μας για να διευρύνουμε  από κοινού ακόμη περισσότερο τους Ορίζοντες της νέας εποχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους συνδημότες μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αρμονική και αποδοτική συνεργασία, ώστε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να διαδραματίσει επιτυχώς τον καθοριστικό του ρόλο σε Εθνικό επίπεδο, όπως επιτάσσουν τα κελεύσματα των καιρών.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Γιάννης Ζαμπούκης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 1. Αραμπατζής Κυριάκος  
 2. Βουρδόλης Θεόδωρος
 3. Δαστερίδης Ηλίας
 4. Δέλκος Βασίλειος
 5. Ιντζεπελίδου - Συτμαλίδου Ελένη
 6. Κιζιρίδης Γεώργιος 
 7. Κολγιώνης Δημήτριος 
 8. Κολιός Δημήτριος
 9. Κυριακίδης Πέτρος
 10. Μιχαηλίδης Χαράλαμπος
 11. Μουλατζίδου Δροσιά
 12.  Πασσιάς Γεώργιος
 13.  Ραπτόπουλος Νικόλαος
 14. Σεραφειμίδης Αναστάσιος

Σ.Κ