Σήμερα είναι: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ALL4U ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Διαφθορά 3 εκ. € γιατρών στην Θράκη: «πιθανόν να είναι από την Αλεξανδρούπολη»

13-12-2018

«Τρύπα» 3 εκατομμυρίων €, εντόπισε ύστερα από έρευνά του το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμών 4 γιατρών από τη Θράκη.

Συγκεκριμένα, οι τραπεζικές καταθέσεις γιατρών κρίθηκαν αναντίστοιχες με τα εισοδήματά τους, και μάλιστα κατά πολύ.

Το ποσό της «τρύπας» των 3 εκατομμυρίων € εικάζεται πως προέρχεται από «φακελάκια», καθώς σίγουρα δεν μπορεί να διασταυρωθεί ότι προήλθε από νόμιμη δραστηριότητα.

Η έρευνα αφορούσε το διάστημα από το 2009 έως το 2014, και αποτύπωσε , αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων γιατρού του ΕΣΥ κατά 30.000 €, αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων γιατρού του ΕΣΥ κατά 1,6 εκ. € και της συζύγου του –επίσης γιατρού- κατά 540.000 €, αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων τρίτου γιατρού ΕΣΥ στην ίδια περιοχή κατά 165.000 € και της συζύγου του, η οποία δεν είναι γιατρός, κατά 70.000 €, αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων γιατρού ΕΣΥ κατά 550.000 €.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, δηλώνει πως ενώ τα στοιχεία των γιατρών δεν γνωστοποιήθηκαν αφού πρόκειται για προσωπικά δεδομένα που έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ, δεν αποκλείεται να οι γιατροί να προέρχονται από τον Έβρο.

«Αυτά τα ονόματα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε. Αλλά εμένα προσωπικά δεν θα μου έκανε εντύπωση να είναι από δικό μας νοσοκομείο. Και άλλες φορές στο παρελθόν έχουμε εντοπίσει παρόμοια περιστατικά και σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις διαφθοράς», καταλήγει ο Διοικητής του ΠΓΝΑ, ο οποίος έχει εδώ και καιρό κηρύξει «πόλεμο» ενάντια στα περιστατικά διαφθοράς γιατρών ενθαρρύνοντας τους πολίτες να καταγγέλλουν ανάρμοστες συμπεριφορές γιατρών.

ΜΚ