Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ VAMOS SOHO

Αθλητικά νέα

Διακρίσεις των σκακιστών της Αλεξανδρούπολης σε διεθνές και τοπικό επίπεδο

Διακρίσεις των σκακιστών της Αλεξανδρούπολης σε διεθνές και τοπικό επίπεδο

12-09-2018

Με διακρίσεις σε Διεθνές και Τοπικό επίπεδο ξεκίνησε η σκακιστική χρονιά για τους Σκακιστές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Στο διεθνές τουρνουά « XXI.Bancpost» στη Ρουμανία, που διεξήχθη από 17 έως 23 Αυγούστου 2018 στην πόλη Miercurea Ciuc, έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν οι έφηβοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μέλη της ομάδας του στην Α΄ Εθνική, Ορέστης Μπλίτσας και Άρτεμις Μπλίτσα,.

O 15χρόνος Ορέστης Μπλίτσας πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία κάτω των 1600 Διεθνών Μονάδων ΕΛΟ. Κατετάγη 10ος στην τελική κατάταξη και 3ος στην κατηγορία κάτω των 16ετών. Κατέκτησε 105 μονάδες Διεθνούς ΕΛΟ και η ήττα του στον τελευταίο γύρο από τον ΙΜ Meszaro Andras του στέρησε την 3η θέση στην γενική κατάταξη.
Το τουρνουά ήταν επτά γύρων και συμμετείχαν παίκτες από Αυστρία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρουμανία και Ελλάδα.
Ο Ορέστης Μπλίτσας πέτυχε απόδοση ΕΛΟ 1958, ενώ είχε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Η 11χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα πήρε το βραβείο της 1ης γυναίκας με 3/7. Ήταν η μικρότερη του τουρνουά και η απόδοση της ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το μέλλον. Όσο αφορά τα ΕΛΟ της, βγήκε αλώβητη κερδίζοντας 14μονάδες Διεθνούς ΕΛΟ.

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ» 2018

Πέντε σκακιστές από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στο 3ο Τουρνουά γρήγορου σκακιού στην Ξάνθη, που διοργανώνεται εδώ και τρία χρόνια στα πλαίσια των εορτών της Παλιάς Πόλης, από τον Σκακιστικό Σύλλογο Ξάνθης.

Χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες τους κατέκτησαν 2 αθλητές, ενώ εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις όλων των παικτών του Εθνικού.

Πέμπτος από αριστερά ο Βαλέριος Νάσος και δίπλα του η Άρτεμις Μπλίτσα

1ος στην κατηγορία των 14ετών ο Βαλέριος Νάσος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ενώ κατετάγη 5ος στην γενική κατάταξη μεταξύ 52 σκακιστών με 4/5 και σε ισοβαθμία έως την 3η θέση.
1η στην κατηγορία των 12 ετών η Άρτεμις Μπλίτσα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ κατετάγη 7η στη γενική κατάταξη με 4/5.

2η γυναίκα η Ελπίδα Σοφία Αϊβαζιάν και 6η στη γενική κατάταξη με 4/5.

3ος στην ηλικία των 10ετών ο Χρήστος Χασάπης με 3/5 και 20ος στην γενική κατάταξη

10ος στην γενική κατάταξη ο Κωνσταντίνος Νάσος με 3,5/5.

Στους αγώνες συμμετείχαν 52 σκακιστές από την περιφέρεια.
Την 1η θέση κατέβαλε ο Νικόλαος Γεωργιάδης από την Ξάνθη με 5/5, την 2η θέση η Μάγδα Μιχαηλίδου από την Καβάλα με 4,5/5 και την 3η θέση με 4/5 ο Σταμάτιος Κερασίδης από την Ξάνθη.

Τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ξεκινάει το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2018. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Τελικούς. Η Αλεξανδρούπολη αναμένεται να συμμετέχει με δύο ομάδες.