Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διεθνής διάκριση στις ΗΠΑ του Αλεξανδρουπολίτη ιατρού Νίκου Μπαρμπετάκη
Διεθνής διάκριση στις ΗΠΑ του Αλεξανδρουπολίτη ιατρού Νίκου Μπαρμπετάκη

Διεθνής διάκριση στις ΗΠΑ του Αλεξανδρουπολίτη ιατρού Νίκου Μπαρμπετάκη

25-01-2017

Η εφημερίδα «ΑΙΧΜΗnews» του Μεσολογγίου με τον τίτλο «Διεθνής διάκριση στις ΗΠΑ του Μεσολογγίτη ιατρού Ν. Μπαρμπετάκη» έσπευσε να πανηγυρίσει την επιτυχία του δικού μας, Αλεξανδρουπολίτη, διακεκριμένου επιστήμονα, βραβευμένου γιατρού Νίκου Μπαρμπετάκη, που όπως θα διαβάσετε παρακάτω απέσπασε το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ σε διεθνή διαγωνισμό για την καλύτερη παρουσίαση θωρακοσκοπικής επέμβασης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δυστυχώς τα δικά μας μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης, αλλά και τα τοπικά κανάλια, ραδιόφωνα και τοπικές εφημερίδες της Αλεξανδρούπολης δεν ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, που αφορά τη διεθνή αναγνώριση ενός Αλεξανδρουπολίτη, είτε διότι δεν το πήραν χαμπάρι, είτε διότι θεώρησαν ασήμαντη μια τέτοια είδηση.

Ο γιατρός Νικόλαος Μπαρμπετάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Ο πατέρας του Γεράσιμος Μπαμπετάκης, απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού, κατάγεται από το Μεσολόγγι και η μητέρα του Μαριγούλα, το γένος Κουρτίδη, κατάγεται από τις Φέρες. Εδώ στην Αλεξανδρούπολη έζησαν, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και συνεχίζουν να ζουν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι Αλεξανδρουπολίτες!

Και όλοι μαζί εμείς οι συμπατριώτες του Νίκου, μαζί με τους γονείς του, αισθανόμαστε περήφανοι για το γιατρό Νικόλαο Μπαρμπετάκη, για το συνολικό επιστημονικό έργο και την τεράστια προσφορά του στον τομέα της προηγμένης θωρακοσκοπικής χειρουργικής.

Όταν αναφερόμαστε όμως στο γιατρό Νίκο Μπαρμπετάκη πρέπει να πούμε ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα σπουδαίο επιστήμονα, αλλά και για ένα αληθινό διαμάντι - άνθρωπο, ο οποίος πάνω απ’ όλα τοποθετεί τον Άνθρωπο-ασθενή. Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω μεταφέρω από καταχώρηση της εφημερίδας Gnomi kilkis.gr κατάθεση ψυχής ενός ασθενούς, του Θεόφιλου Κυριακίδη που «φιλοξενήθηκε» στο Θεαγένειο και βίωσε την ανθρώπινη συμπεριφορά όχι μόνο του ιατρικού αλλά και ολοκλήρου του προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτό το Νοσοκομείο. Μεταξύ των άλλων, που αφορούν την άψογη συμπεριφορά όλων των εργαζομένων στο Θεαγένειο, λέει για το γιατρό Μπαρμπετάκη ο Θεόφιλος Κυριακίδης.

«Δεν υπάρχουν όμως λόγια και φράσεις που μπορείς να πεις για έναν άνθρωπο που επί επτά ημέρες την εβδομάδα από το πρωί έως αργά το βράδυ, βρίσκεται είτε στο χειρουργείο είτε ανάμεσα στους ασθενείς του. Λέω «ασθενείς ΤΟΥ» διότι όλους τους θεωρεί δικούς του ανθρώπους.

«Τον άνθρωπο-ψυχή- Σαμαρείτη-γιατρό και το ιατρικό τιμ που πλαισιώνουν την ομάδα του. Μιλάς μαζί του και στο βλέμμα του διακρίνεις έναν άνθρωπο που πρέπει να τον εμπιστεύεσαι. Έναν άνθρωπο που νομίζεις τον ήξερες από καιρό, έναν άνθρωπο που μόνο η παρουσία του είναι ικανή να σε γιατρέψει. Το όνομα του γιατρού-ανθρώπου- Σαμαρείτη είναι Μπαρμπετάκης.

Το επαναλαμβάνω: Μ π α ρ μ π ε τ ά κ η ς. Δεν θα πω τίποτε παραπάνω, γιατί ούτε η Ελληνική γλώσσα έχει τα κοσμητικά επίθετα που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύσουν την προσωπικότητα αυτού του Ανθρώπου- Γιατρού!»

Πασχάλης Λιγούδης

"Βράβευση σε διεθνή διαγωνισμό της Θωρακοχειρουργικής κλινικής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου"

THESSNEWS-DESK

Πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίασης  θωρακοσκοπικής επέμβασης,  απέσπασε σε διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις Η.Π.Α., η Θωρακοχειρουργική – Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Νικόλαος Γ. Μπαρμπετάκης, Χειρουργός Θώρακος  και η ομάδα της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Θεαγενείου (Δ. Παλιούρας, Θ. Ράλλης, Α. Γωγάκος, Ν. Σχίζας) βραβεύθηκαν για την παρουσίαση μιας τεχνικά απαιτητικής  θωρακοσκοπικής επέμβασης καθώς και την επιτυχή εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής. 

Η νέα αυτή τιμητική διάκριση για τη Θωρακοχειρουργική – Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου, ήρθε τρία έτη μετά την αναγνώρισή της κατόπιν αξιολόγησης, ως Κέντρο Αριστείας (Center of Excellence) για την Ελάχιστα Επεμβατική Θωρακοχειρουργική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα η Κλινική λειτουργεί ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Θωρακοσκοπικής Χειρουργικής έχοντας ήδη εκπαιδεύσει ικανό αριθμό αλλοδαπών θωρακοχειρουργών.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Νικόλαος Μπαρμπετάκης υπεύθυνος της Θωρακοχειρουργικής Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγενείου «η εφαρμογή της προηγμένης θωρακοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί το  παρόν και το μέλλον της Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής. Η κλινική μας συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει από το 2006 και προσφέρει σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους με τεχνολογίες αιχμής παρά την οικονομική κρίση,  με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Η βράβευση της θωρακοχειρουργικής μας ομάδας και η διεθνής αναγνώριση της προσπάθειάς μας, δείχνει το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής Ιατρικής  και μας κάνει όλους υπερήφανους».

«Η Θωρακοχειρουργική Κλινική του Θεαγενείου έκλεισε 40 έτη (1976-2016) αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς  και συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς» τονίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.