Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Θηβαίος

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορεστιάδα
Ορεστιάδα

Δορυφόρος αποτύπωσε τις εκτεταμένες πλημμύρες στον Έβρο

31-03-2018

Μετά από αίτημα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (EMSR277) προς τον Ευρωπαϊκό οργανισμό COPERNICUS έγινε χαρτογράφηση των περιοχών που πλημμύρισαν στο νομό Έβρου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι από τη μεριά της Τουρκίας η εικόνα έχει επίτηδες αποτυπωθεί με pixel και χαμηλή ανάλυση καθώς για τους Τούρκους η περιοχή είναι στρατιωτική περιοχή πάνω από όλα.

Ο τελικός απολογισμός των πλημμυρών είναι 65.000 στρέμματα αναδεικνύοντας και πάλι την ανάγκη για συνεργασία με τους Βούλγαρους ώστε η απελευθέρωση των υδάτων να γίνεται με διακοπτόμενο ρυθμό.

Το σπουδαιότερο βέβαια είναι να υπάρξει ένα μοντέλο το οποίο με βάση τη χιονόπτωση και την βροχόπτωση στις πηγές των ποταμών θα προβλέπεται ο ρυθμός ανόδου των υδάτων ώστε να γίνονται προληπτικές κατακλύσεις πριν τη μεγάλη άνοδο.

Η σειρά των δορυφορικών εικόνων είναι Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Φέρες.

Νίκος Τριάντης

Πηγή: πλυμμήρες, έβρος, γραμματεία γενικής προστασίας

Διδυμότειχο Φέρες Δορυφόρος αποτύπωσε τις εκτεταμένες πλημμύρες στον Έβρο