Σήμερα είναι: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Σχηματίστηκαν 5 δικογραφίες για την οικονομική διαχείριση του ΔΠΘ για το διάστημα 2009 - σήμερα
Σχηματίστηκαν 5 δικογραφίες για την οικονομική διαχείριση του ΔΠΘ για το διάστημα 2009 - σήμερα

ΔΠΘ: Σχηματίστηκαν 5 δικογραφίες για οικονομική κακομεταχείριση.

21-07-2015

Σύμφωνα με το υπ” αριθ. 427/08-07-2015 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, σχετικά με την εν γένει οικονομική διαχείριση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), από το έτος 2009 έως σήμερα, σχηματίσθηκαν πέντε δικογραφίες, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να πληροφορηθούν:

  • για τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίζεται
  1. το δημόσιο συμφέρον
  2. η τήρηση της νομιμότητας από αδιαφανείς και αυθαίρετες διαδικασίες των πρυτανικών αρχών στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται από το υπουργείο Παιδείας,
  • αν προτίθενται να προβούν σε έρευνες των συμβάσεων και με άλλες εργολαβικές εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στο ΔΠΘ σε τομείς όπως η καθαριότητα και η φύλαξη.

Ο υπουργός Νικόλαος Παρασκευόπουλος έκανε γνωστό πως  «η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τη σίτιση των φοιτητών του ΔΠΘ, διαβιβάστηκε με παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου εκκρεμεί έως και σήμερα».