Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Θηβαίος

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το βάρος πέφτει στην ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες.
Το βάρος πέφτει στην ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες.

Δωδεκάμηνη «θωράκιση» κατά των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ

02-07-2026

Σε μια ριζική αναδιάρθρωση του σχεδιασμού της για την καταπολέμηση των κουνουπιών προχωρά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υιοθετώντας ένα νέο, διευρυμένο μοντέλο διαχείρισης.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των πολιτών, το πρόγραμμα αναβαθμίζεται πλέον σε δώδεκα μήνες λειτουργίας, αφήνοντας πίσω το προηγούμενο σχήμα των επτά μηνών.

Ο νέος αυτός τριετής σχεδιασμός θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος.

KYRCOM

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κέλλη Συντονιστή Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης Έβρου η αρχή γίνεται φέτος πολύ νωρίτερα, καθώς οι δράσεις προνυμφοκτονίας ξεκινούν πρόωρα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Η στρατηγική αυτή επιλογή αποσκοπεί στην αναχαίτιση του πληθυσμού των εντόμων πριν την έξαρση των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών, χτυπώντας το πρόβλημα στη ρίζα του.

Παράλληλα, το βάρος πέφτει στην ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες. Ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Καβάλας προβλέπεται σημαντική αύξηση των επίγειων συνεργείων, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και αμεσότερη παρέμβαση στις εστίες αναπαραγωγής.

Η μετάβαση σε ένα ολοκληρωμένο, δωδεκάμηνο πλάνο δράσης ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κλιματικές προκλήσεις και αποδεικνύει ότι η θωράκιση της περιοχής απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, σωστό προγραμματισμό και ενισχυμένα μέσα σε όλη τη διάρκεια του έτους.