Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα δύο νέα γήπεδα τένις θα εγερθούν στη θέση των πισινών του παλιού κολυμβητηρίου.
Τα δύο νέα γήπεδα τένις θα εγερθούν στη θέση των πισινών του παλιού κολυμβητηρίου.

Δύο νέα γήπεδα τένις θα κατασκευαστούν στην Αλεξανδρούπολη

16-03-2018

Όχι αναψυκτήρια, ούτε «σπίτι γυμναστικής» (όπως επιθυμούσε ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μηχαηλίδης) αλλά δύο νέα γήπεδα τένις θα κατασκευαστούν στη θέση των πισινών του παλιού κολυμβητηρίου. Συγκεκριμένα, το στέγαστρο αυτού θα κατεδαφιστεί, οι πισίνες θα κλειστούν, οι κερκίδες όμως θα παραμείνουν ως έχουσες για να πλαισιώσουν τα νέα γήπεδα.

Οι έξυπνοι άνθρωποι αλλάζουν άποψη» δήλωσε στον Status Radio 94.2 ο δήμαρχος της πόλης, Ευάγγελος Λαμπάκης, όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή της θέσης του. Άλλωστε, η αναγκαιότητα δημιουργίας μεγαλύτερου αριθμού γηπέδων τένις θεωρείται καίρια από πολλές πλευρές του δημοτικού συμβουλίου, με την ανάγκη για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλεξανδρούπολη άκρως σημαντική.

Αναφορικά με το τένις ο μέσος όρος γηπέδων ανά πληθυσμό στην Βόρεια Ελλάδα, εξαιρούμενης της Θεσσαλονίκης, είναι 1 προς 10.000 ανθρώπους, ενώ στην πόλη μας είναι 1 προς 18.000 ανθρώπους. Το ενδιαφέρον για το άθλημα στην πόλη μας εξάλλου είναι μεγάλο. Ο λόγος όμως που δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες είναι θέμα αριθμού γηπέδων, καθώς ως άθλημα το τένις διαθέτει την ιδιαιτερότητα να απαιτεί χώρο όπου μπορούν να αγωνιστούν συγκεκριμένος αριθμός παικτών.

Η δημιουργία των γηπέδων στο χώρο του παλαιού κολυμβητηρίου με διατήρηση των κερκίδων θα δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε μεγαλύτερους αγώνες σε πρώτη φάση στην Ελλάδα και να ενισχύσουν την προσπάθεια για να φέρουμε και διεθνή τουρνουά στην πόλη.

Επιμέλεια: Νικήτας Διαμαντόπουλος