Σήμερα είναι: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
greek english turkish
AL FARO SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Καθαρισμός Παραλιών
Καθαρισμός Παραλιών

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλιακής Αλεξανδρούπολης από μαθητές

19-03-2018

Επείγον! Η Ευρώπη χτυπά την πόρτα: Αυτό είναι το σύνθημα του έργου που επωμίζεται η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης, eTwinning, στο πλαίσιο του οποίου οργανώνεται Εθελοντικός καθαρισμός της παραλιακής Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Δ2 τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία “Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη”. Για το σκοπό αυτό έχουν προγραμματίσει εθελοντικό καθαρισμό ακτής από το Πάρκο Αργώ μέχρι και το Φάρο, την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, στις 9:30 το πρωί.

Οι καθαρισμοί ακτών έχουν καθιερωθεί ως ένα βασικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της ρύπανσης με στερεά απορρίμματα. Η ρύπανση του θαλάσιου περιβάλλοντος συμβαίνει όταν επικίνδυνα υλικά εισέρχονται στον ωκεανό. Τα υλικά αυτά μπορεί να προέρχονται από: θαλάσσιες μεταφορές, θαλάσσιες απορρίψεις και υπεράκτιες εγκαταστάσεις

Λόγω της απεραντοσύνης και πολυπλοκότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, άλλωστε, μπορεί να μη γνωρίζουμε πάντοτε τη έκταση των αποτελεσμάτων της. θαλάσσιας ρύπανσης.