Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μεγάλα  τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στον κεντρικό Έβρο.
Μεγάλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στον κεντρικό Έβρο.

Έβρος: Αγώνας για να αποκατασταθούν οι βλάβες ηλεκτροδότησης - Ενισχύονται τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ

28-01-2021

Πάνω από 20 συνεργεία του ΔΕΔΗΕ και της ΔΕΗ, τα οποία κινούνται από τη Μάνδρα Σουφλίου μέχρι το Τρίγωνο Ορεστιάδας, επιχειρούν για δεύτερη ημέρα, σήμερα, να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε δεκάδες χωριά των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Τρίτης, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Είναι μεγάλος ο αριθμός στύλων της ΔΕΗ αλλά και καλωδίων που έπεσαν, σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να απαιτείται χρόνος για την αποκατάσταση όλων των βλαβών.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ Έβρου συνδράμουν συνεργεία που έχουν έρθει από τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, αλλά και ιδιώτες εργολάβοι που συνεργάζονται με τον Διαχειριστή-Φορέα του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Συνολικά, 70 άτομα συμμετέχουν στην επιχείρηση αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, ανέφεραν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τα στελέχη του ΔΕΔΗΕ Έβρου.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα διαπιστώνονται στον ορεινό όγκο του Σουφλίου, ωστόσο δεν είναι λίγα και τα χωριά των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, που ακόμη δεν ηλεκτροδοτούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζει και την υδροδότηση.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στη διάρκεια της ημέρας το ρεύμα θα επιστρέψει στους περισσότερους οικισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα.


Πηγή: ert.gr