- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έβρος: Αλλάζει όνομα το Φυλάκιο "Πετάλου", στον Πέπλο Έβρου
Μετονομάζεται το Ε.Φ "Πετάλου" σε Ε.Φ. "Στρατιώτη Μπουγιουκλή Κυριάκου".
Πέρσι το Νοέμβριο με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Φερών κ. Νικόλαο Γκότση προτάθηκε η αλλαγή ονόματος του Ε.Φ "Πετάλου" σε Ε.Φ. "Στρατιώτη Μπουγιουκλή Κυριάκου".
Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Γκότση ο οποίος μας ανέφερε πως στα μέσα του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί η αλλάγή και η τελετή της ονοματοδοσίας, η οποία εγκρίθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αφού πρώτα τελειώσουν οι ασκήσεις του Παρμενίωνα.
O Μπουγιουκλης Κυριάκος του Ιωάννη, γεννήθηκε το 1908 στο Κιουπλί της Ανατολικής Θράκης, ακριβώς δίπλα στον ποταμό Εβρο. Γεννήθηκε σε μια εποχή που η Θράκη συμπλήρωνε πάνω από 5 αιώνες οθωμανικής κατοχής, σε "ξένα" χώματα, μα με συνείδηση ελληνική. Έζησε την απελευθέρωση και μετά από λίγο καιρό τον ξεριζωμό.
*προφανώς καταχωρήθηκε ο τόπος κατοικίας ως τόπος γεννήσεως
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





