Σήμερα είναι: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στα σύνορα - Δημιουργία εντυπώσεων τα δημοσιεύματα

Έβρος: Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στα σύνορα - Δημιουργία εντυπώσεων τα δημοσιεύματα

04-06-2020

Πολύ μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κινητικότητα 6.000 μεταναστών στα σύνορα του Έβρου.

Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν από εχθές το βράδυ αναφέρουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο, καθώς και στα Ύψαλα.

Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα, που πυροδοτήθηκαν από άρθρο της Haber Turk με τίτλο "Το ταξίδι της ελπίδας μέσω της Αδριανούπολης ξεκινούν και πάλι μετανάστες", έκαναν λόγο για συναγερμό που έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές για συγκεντρωμένο πλήθος μεταναστών που ξεπερνά τις 6.000.

Το e-evros.gr επικοινώνησε με εμπλεκόμενους επικεφαλής και κανένας δεν επιβεβαιώνει όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες.

Όποια κινητικότητα υπήρξε εχθές στην περιοχή από πλευράς του στρατού ήταν όλα προγραμματισμένα και τίποτα δεν ήταν ΈΚΤΑΚΤΟ.

Εκτός από ανθρώπους στην ηγεσία το e-evros.gr επικοινώνησε και με ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στο ποτάμι όπως και όλες αυτές οι τελευταίες ημέρες οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται στην μόνιμη επιφυλακή που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Επιπρόσθετα, επικοινωνήσαμε με δημοσιογράφους της πόλης της Κεσάνης οι οποίοι σχεδόν χλευάζουν τις ψευδείς αυτές ειδήσεις που κυκλοφορήσαν τα μεσάνυχτα και χαρακτηριστικά μας αναφέρουν πως "κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά λόγω COVID, για ποια κινητικότητα μιλάτε; Προς το παρόν (13:00 Πέμπτης 4.6.) εδώ δεν υπάρχει τίποτα."

Δυστυχώς πολλές τοπικές ιστοσελίδες ανηπαρήγαγαν ένα θέμα που όπως αναφέραμε απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Σ.Κ