Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από τη σημερινή κατάσταση στην είσοδο των συνόρων - 11.3.2020
Στιγμιότυπο από τη σημερινή κατάσταση στην είσοδο των συνόρων - 11.3.2020

Έβρος: Επιφυλακή στα σύνορα για 13η ημέρα (video)

11-03-2020

(21:00) Νέα ένταση έχει ξέσπασει στις Καστανιές καθώς πριν λίγη ώρα είχαμε έντονο σκηνικό με εκτενής ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά του φράχτη προς τις Ελληνικές δυνάμεις ενώ η «Αύρα» το όχημα της Αστυνομίας πραγματοποίησε ρίψεις νερού.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα μεταναστών προσπάθησε με γάντζους να τραβήξει τον φράχτη ενώ άναψαν φωτιές κατα μήκος του φράχτη.


Περιορισμένες είναι οι απόπειρες παραβίασης της συνοριογραμμής σε όλο το μήκος του νομού από τους συγκεντρωμένους επί του τουρκικού εδάφους μετανάστες, οι οποίες αποτρέπονται από τις ισχυρές δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων δυνάμεων που παραμένουν σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα για 13η ημέρα.

Εκείνο που διαφοροποιείται,  είναι η σταδιακή ενίσχυση, στο πέρασμα των ημερών της στρατιωτικής παρουσίας στην τουρκική πλευρά, η οποία είναι αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού, δεδομένης της εγγύτητας των χερσαίων συνόρων, ειδικά στα σημεία όπου ο ποταμός Έβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό όριο, όπως η περιοχή του Πετάλου Φερών.

Η "Αύρα" της Αστυνομίας συνεχίζει τις ρίψεις νερού και σήμερα Τετάρτη καθώς από το πρωί αρκετοί μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο φράχτη.

Δείτε σημερινά video όπως τα δημοσιεύσαμε: