Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς»

Έβρος: Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς»

21-01-2022

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθεί και στον Έβρο τις επόμενες  ημέρες, σύμφωνα και με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αιτία θα είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από την Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 


Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1.100-1.300 μέτρα. Από τις απογευματινές ώρες, με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, ενώ μέσα στη νύχτα και της Θεσσαλίας. 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας που ενδεχομένως να χτυπήσε την "πόρτα" του μοίρασε τσουβάλια με αλάτι σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα και ο δήμος Σαμοθράκης σε ανακοίνωσή του για την κακοκαιρία "Ελπίς" ανέφερε: "Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, παρακαλούνται οι κάτοικοι να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τα στενά των οικισμών, για τη διευκόλυνση των συνεργείων του Δήμου και την αποφυγή πρόκλησης ζημιών".

 

 

Έβρος: Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς»