Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
ALL4U ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εφτά ημέρες ξεγνοιασιάς & διακοπών για τα ασυνόδευτα παιδιά της ΑΡΣΙΣ

Εφτά ημέρες ξεγνοιασιάς & διακοπών για τα ασυνόδευτα παιδιά της ΑΡΣΙΣ

10-08-2019

Στο πλαίσιο εορτασμού της Γαλάζιας Σημαίας ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τ. Αρβανιτίδης αλλά και η υπεύθυνη του camping κ. Παπαντή παρείχαν τη δυνατότητα στους ασυνόδευτους φιλοξενούμενούς της ΑΡΣΙΣ να παραμείνουν αφιλοκερδώς 7 μέρες στις εγκαταστάσεις  του camping Αλεξανδρούπολης.

Οι μικροί φιλοξενούμενοι πρόσφυγες της Δομής Φιλοξενίας Φρίξος της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη όλες αυτές τις μέρες είχαν τη δυνατότητα να χαρούν την πολυβραβευμένη παραλία της Δημοτικής Πλαζ Αλεξανδρούπολης με «Γαλάζια Σημαία», να ενημερωθούν για αυτή και να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στη διατήρηση αυτής.

Η «Γαλάζια Σημαία» που έχει αποδοθεί και φέτος στη Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης, αποτελεί το διεθνώς αναγνωρισμένο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο και διαβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων και την παροχή όλων των απαραίτητων υποδομών και ανέσεων για να απολαύσουν οι λουόμενοι το μπάνιο τους. Η «Γαλάζια Σημαία» λειτουργεί ως σύμβολο εμπιστοσύνης και περιβαλλοντικής συνείδησης και στα πλαίσια του εορτασμού της, σε συνεργασία με την ΤΙΕΔΑ, διοργανώθηκαν δράσεις στο χώρο του camping οικολογικής ευαισθητοποίησης. Οι δράσεις αυτές περιελάμβαναν καθαριότητα και φροντίδα της παραλίας και της παιδικής χαράς, οικολογικές κατασκευές με φυσικά υλικά και κατασκευές στην άμμο και ενημέρωση γύρω από σύγχρονα οικολογικά θέματα.

Παράλληλα, οι μικροί φιλοξενούμενοι της ΑΡΣΙΣ στο κάμπινγκ, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ώρες ξεγνοιασιάς και το δικαίωμα τους στην παιδικότητά, από το οποίο κάποια από τα παιδιά απείχαν λόγω του πολέμου και της εξαναγκαστικής μετακίνησής τους σε άλλη χώρα και των δυσκολιών που συνάντησαν κατά το ταξίδι τους.

Τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής τους στο κάμπινγκ, πέρασαν πολλές ώρες παίζοντας στην παραλία και στην παιδική χαρά, έκαναν πολλούς καινούριους φίλους, μικρούς και μεγάλους και όλοι μαζί, δημιούργησαν καλοκαιρινές κατασκευές.

Ενισχύθηκε η κοινωνική ένταξη των παιδιών, η ομαλή συμβίωση με πολλούς άλλους ανθρώπους στη φύση, καλλιεργήθηκαν οι έννοιες του σεβασμού του περιβάλλοντος και του «άλλου» και υλοποιήθηκε η ολιστική προσέγγιση στην άτυπη εκπαίδευση μέσω της αξιοποίησης και εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος.