Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έκκληση των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης για ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία

Έκκληση των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης για ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία

07-02-2023

Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποσταλεί στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό απευθύνουν οι Μητροπόλεις της Θράκης.

Σε κοινό τους ανακοινωθέν οι τέσσερις Μητροπολίτες, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, αναφέρουν συγκεκριμένα:

VW Τερζενίδης

«Απευθύνουμε έκκληση στους Χριστιανούς των Επαρχιών μας και καλούμε να εκδηλώσετε έμπρακτα το Ευαγγελικό καθήκον και την ενεργή συμπαράστασή στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Κατ’ αρχήν παρακαλούμε να εντείνετε τις προσευχές μας στον Θεό, ώστε να ανακουφίσει τον πόνο των πληγέντων από την απώλεια των συγγενών τους. Στη συνέχεια, επειδή η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας έτσι κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος.

Απευθύνουμε έκκληση και ζητούμε την αρωγή όσων χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και εμφιαλωμένων νερών, τα οποία θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των πληγέντων συνανθρώπων μας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιείται καθημερινά από σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεών μας, στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή».