Σήμερα είναι: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS SOHO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εκπαιδευτικοί & μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας δίδαξαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο Lotz της Πολωνίας!

Εκπαιδευτικοί & μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας δίδαξαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο Lotz της Πολωνίας!

05-06-2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Finding Our Roots» εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας βρέθηκαν στο Lotz της Πολωνίας, από 26 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2019, συμμετέχοντας στη δεύτερη συνάντηση με εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σουηδία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Στo πλαίσιo αυτής της συνάντησης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν στην εξερεύνηση των σημαντικότερων ιστορικών στοιχείων των κρατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δημιουργώντας ψηφιακά και φυσικά posters όλων των χωρών με φωτογραφίες και κείμενα.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δίδαξαν και έμαθαν παραδοσιακούς χορούς από τα έξι συμμετέχοντα κράτη, με σκοπό να τα διδάξουν σε όλους τους μαθητές του σχολείου του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας.

Στην ανταλλαγή αυτή συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επόμενης ανταλλαγής που θα γίνει στην Ελλάδα από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2019 με θέματα: 1. Μνημεία της φύσης και 2. Παραδοσιακά παιχνίδια.