Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μέλη τουρκικών εγκληματικών οργανώσεων, βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.
Μέλη τουρκικών εγκληματικών οργανώσεων, βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Έλεγχος μεταναστευτικών ροών στον Έβρο - Το σύστημα χωλαίνει, περνάνε γκάνγκστερς

22-06-2024

Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον δύο Τούρκων στον Πειραιά, απέδειξε για μια ακόμη φορά, οτι το σύστημα ταυτοποίησης και ελέγχου όσων μπαίνουν στην Ελλάδα, είναι προβληματικό.

Και τα δύο θύματα είναι μέλη μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης της Τουρκίας, που βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με άλλες συμμορίες.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Η συγκεκριμένη οργάνωση δέχτηκε μεγάλο πλήγμα πριν από λίγους μήνες, όταν η τουρκική αστυνομία έκανε εφόδους και συλλήψεις σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας και κυρίως στα Άδανα που ήταν η έδρα τους.

Όσοι κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη, κατέφυγαν σε διάφορες χώρες και αρκετοί στην Ελλάδα. Ο τρόπος είναι γνωστός. Περνάς τα σύνορα, δηλώνεις πρόσφυγας ή ζητάς άσυλο για πολιτικούς λόγους, παίρνουν τα στοιχεία σου και σε αφήνουν ελεύθερο μέχρι να βγει η απόφαση.

Το ίδιο έπραξαν άλλα δύο μέλη της συμμορίας, οι οποίοι μπήκαν από τον Έβρο στα τέλη του 2023, παραδόθηκαν μόνοι τους για να οδηγηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας και αφού κατέθεσαν αίτηση ασύλου, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι "κατατρεγμένοι" κατά δήλωσή τους αιτούντες ασύλου, αμέσως μετά πήγαν στην Κρήτη, νοίκιασαν μια πολυτελή βίλα στο Ακρωτήρι Χανίων και κυκλοφορούσαν με σπορ αυτοκίνητο Πόρσε.

Όταν πλέον συνελήφθησαν, βρέθηκαν πάνω τους όπλα και σφαίρες και στοιχεία που τους συνέδεαν με τον αρχηγό τους που βρισκόταν στην Αθήνα. Στη συνέχεια συνελήφθη κι αυτός ενώ άλλοι δύο δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση στον Πειραιά.

Η απορία είναι ειλικρινής. Ξέρει κανείς πόσοι εγκληματίες ή πράκτορες κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα, αφού πρώτα έχουν περάσει οικειοθελώς από τα ΚΥΤ και έχουν δηλώσει οτι θέλουν άσυλο;

Υπενθυμίζουμε και την πρόσφατη εξάρθωση παράνομης οργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη που έκανε λαθρεμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, της οποίας επικεφαλής ήταν ένας Τούρκος, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην περιοχή μαζί με μία ακόμα Τουρκάλα, μέλος επίσης της ίδιας οργάνωσης.

newroom © e-evros.gr