Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη

«Ένα μεγάλο παράπονο μικρών & μεγάλων» για τον Άγιο Ελευθέριο Αλεξανδρούπολης

10-08-2018

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν πολίτες της Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ελευθερίου, σε ότι αφορά την πρόσβασή τους στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι με επιστολή που άπεστειλλαν στο e-evros, κάνουν λόγο για απομάκρυνση τους από τον χώρο, σε ένα μέρος που όπως επισημαίνουν γεννήθηκαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Λόγος γίνεται και για την παρακείμενη παιδική χαρά, στην όποια σύμφωνα με τους ίδιους, τα παιδιά τους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, τη στιγμή που άλλοι «ύποπτοι» άνθρωποι περιφέρονται στο χώρο.

Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν το γεγονός αδικία, καταλήγοντας πως τέτοιου είδους φαινόμενα απομακρύνουν μικρούς και μεγάλους από την εκκλησία.

Διαβάστε την επιστολή όπως εστάλη από μητέρα της περιοχής:

«Η πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρούπολης υπήρξε ανέκαθεν μέρος συνάντησης και παιχνιδιού. Μεγάλη, ανοιχτή και κοντά μας. Ποιος από τις γύρω γειτονιές -και όχι μόνο- δεν θυμάται στα παιδικά του χρόνια να παίζει εκεί με τους φίλους του τζαμί, κυνηγητό, κρυφτό και μπάλα? Ακόμα και τώρα που τα τότε παιδιά μεγάλωσαν και έκαναν τα δικά τους παιδιά, τα πηγαίνουν βόλτα εκεί για να παίξουν.

Οι υπεύθυνοι της εκκλησίας όμως έχουν διαφορετική γνώμη. Δεν χάνουν ευκαιρία να φωνάξουν στα παιδιά, να τα μαλώσουν, να τους απειλήσουν ότι θα φέρουν την αστυνομία και να τους πάρουν τις μπάλες. Οι λόγοι που προβάλλουν είναι ότι λερώνουν τους τοίχους της εκκλησίας και ότι κάνουν φασαρία. Απλώς τους ενοχλούν τα παιδιά.

Καμία παρατήρηση δεν έχουμε δει να κάνουν στους ιδιοκτήτες δεκάδων αυτοκινήτων που παρκάρουν καθημερινά στον προαύλιο χώρο χρησιμοποιώντας τον ως πάρκινγκ για να κάνουν τις δουλειές τους στο κέντρο της πόλης. Καμία ενόχληση για τους μεθυσμένους, τους ανώμαλους και τους χρήστες ναρκωτικών που πολλές φορές έχουμε δει να περιφέρονται στο προαύλιο και στην παιδική χαρά δίπλα σε μικρά παιδιά. 

Ας μη μιλήσουμε για την παιδική χαρά που βρίσκεται εκεί. Παραμελημένη, βρώμικη, με τα παιχνίδια της (κούνιες, γύρω-γύρω) χαλασμένα και επικίνδυνα.

Τους υπεύθυνους όμως ενοχλούν τα παιδιά που παίζουν μπάλα. Που είναι μεγάλα για την παιδική χαρά, αλλά μικρά για να πάνε μόνα τους σε γήπεδο μακριά από τα σπίτια τους να παίξουν.

Κάποιος πρέπει να μιλήσει και να ακουστεί γι΄αυτήν την αδικία. Γιατί αδικία νιώθουμε εμείς οι γονείς και το ίδιο νιώθουν και τα παιδιά που βλέπουν "τους ανθρώπους του Θεού" θυμωμένους μαζί τους να φωνάζουν και να απειλούν. Και μετά αναρωτιούνται γιατί τα νέα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία...

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και την υπομονή σας»