Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS AL FARO SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καθαριότητα - τι απαντά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καθαριότητα - τι απαντά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

22-11-2018

Ερώτημα σχετικά με την Υπηρεσία Καθαριότητας, τις συνθήκες εργασίας αλλά και την κατάσταση των χώρων και των απορριμματοφόρων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης κατέθεσε στο πλαίσιο της 37ης συνεδρίασης η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το ζήτημα έλαβε διαστάσεις ύστερα από καταγγελίες του Γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την απεργία της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου. Ο Βασίλης Τσούνης έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες εργασίας, φθαρμένα λάστιχα και άσχημη κατάσταση των απορριμματοφόρων, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα social media.

«Ζήσαμε ένδοξες στιγμές συνδικαλισμού του 1980, έναν τσαμπουκά και μια απειλητική συμπεριφορά», δήλωσε ο Δήμαρχος απαντώντας στην «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Έχουμε ένα στόλο οχημάτων και τον συντηρούμε, για το 2018-2019 δαπανήσαμε 840.000 €. Έχουμε ήδη προμηθευτεί ένα απορριμματοφόρο και ακόμη ένα από τα ανταποδοτικά του ΤΑΡ. Όποιος έχει θέμα με τα απορριμματοφόρα να πάει στον Εισαγγελέα και όχι να παραπληροφορεί στο Facebook», επισήμανε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σε ο,τι αφορά τον γιατρό εργασίας ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι στη διάθεση των εργαζομένων, και πως όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος Αθλητισμού έχουν εξεταστεί σε αυτόν.

"Για την κατάσταση των οχημάτων και των αμαξοστασίων ευθύνονται και οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Κάποιο μεριμνούν, ενώ κάποιοι άλλοι όχι", απάντησε ο Β.Λαμπάκης σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας. 

Δείτε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της 37ης Συνεδρίασης όπως μεταδόθηκαν ζωντανά από το e-evros.gr