Σήμερα είναι: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U JOY ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Έβρου: Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής

Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Έβρου: Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής

04-07-2020

Την έντονη δυσαρέσκεια της καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Πέτσα, ότι «στα σύνορα με την Βουλγαρία ,η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ από τα τελωνεία Νυμφαίας και Ορμενίου επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους,» εκφράζει με επιστολή της Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Έβρου.

Συγκεκριμένα η επιστολή η οποία θα σταλθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει: Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας για την πρωτοφανή αυτή "στοχοποίηση"  της περιοχής μας .

Το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Ορμένιου , Νυμφαίας και Εξοχής αποτελεί μια «ιδιότυπη» καραντίνα της περιοχής μας με στόχο την απομόνωση της από κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη, "προτρέποντας"  τον κατά μία έννοια για επίσκεψη σε άλλα μέρη την χώρας καθώς η μοναδική δίοδος πλέον είναι ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα .

Σε μία τόσο δύσκολη εποχή και για την Θράκη, δεδομένου του προσφυγικού προβλήματος και των εντάσεων που δημιούργησε στην περιοχή μας το προηγούμενο διάστημα αλλά και της έξαρσης των κρουσμάτων του Κορονοϊού στην γειτονική Τουρκία μειώνεται σημαντικά η τουριστική κίνηση.

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες, κι ενώ αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τα καταστήματα μας έρχεται αυτή η απόφασή της Κυβέρνησης βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής και φυσικά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης και άλλων συναφών επαγγελμάτων.

Θεωρούμε λοιπόν, επιτακτική ανάγκη την άμεση αλλαγή της απόφασης της Κυβέρνησης, καθώς το ζήτημα αφορά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας, καταλήγει η επιστολή.