Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επανεισδοχή 82 παράτυπων μεταναστών από τους Κήπους στην Τουρκία

Επανεισδοχή 82 παράτυπων μεταναστών από τους Κήπους στην Τουρκία

24-03-2016

Από νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, ξεκίνησε η διαδικασία επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

82 Παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τα κέντρα Δράμας, Ξάνθης καθώς και από το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής.

Πληροφορίες του e-evros.gr, αναφέρουν πως οι 82, είναι υπήκοοι Μαρόκου, Αλγερίας και Πακιστάν, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ίδια διαδικασία πρόκειται να επαναληφθεί και αύριο Παρασκευή, επίσης με 82 παράτυπους μετανάστες να περνούν τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας από τους Κήπους του Έβρου.

Την ίδια ώρα ωστόσο, και σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, σε νέα καταγγελία εναντίον της Τουρκίας προχώρησε η Διεθνής Αμνηστία, υποστηρίζοντας πως οι τουρκικές αρχές προώθησαν πίσω στη χώρα τους με τη βία 30 Αφγανούς, παρ' ότι οι τελευταίοι δήλωναν την άρνησή τους, υπό το φόβο των αντιποίνων από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Διεθνής Αμνηστία αντιτίθεται σθεναρά στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την προσφυγική κρίση, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζονται βασικοί κανόνες του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Τουρκία προώθησε πίσω στο Αφγανιστάν 30 πρόσφυγες που είχαν αιτηθεί άσυλο, λίγες μόλις ώρες μετά την κατάληξη της συμφωνίας με την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τους διεθνείς νόμους, αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο για τους πρόσφυγες. Οι Αφγανοί είχαν επικαλεστεί τον κίνδυνο για τη ζωή τους, καθώς όσοι φεύγουν από το Αφγανιστάν και επιστρέφουν, δέχονται τις συνέπειες από τις ένοπλες δυνάμεις των Ταλιμπάν.