Σήμερα είναι: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
SOHO ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Επί ποδός» τα συνεργεία της ΠΑΜ-Θ στην «μάχη» κατά των κουνουπιών εξαιτίας των βροχών

«Επί ποδός» τα συνεργεία της ΠΑΜ-Θ στην «μάχη» κατά των κουνουπιών εξαιτίας των βροχών

03-07-2018

Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην «επέλαση» των κουνουπιών στο Νομό του Έβρου, με την Περιφερειακή Αρχή να έχει εντατικοποιήσει τις δράσεις της.

Τα συνεργεία της ΠΑΜ-Θ έχουν «ριχτεί» για τα καλά στη «μάχη» εναντία στα κουνούπια με επισταμένες προσπάθειες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ιδιαίτερα λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων το προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει εντατικοποιήσει τις εφαρμογές καταπολέμησης κουνουπιών τόσο από εδάφους όσο και από αέρος και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Σκοπός της εντατικοποίησης είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η προσωρινή αύξηση του αριθμού των κουνουπιών που θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα, ως συνέπεια της υγρασίας στις πλημμυρισμένες περιοχές και της ανόδου της θερμοκρασίας.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα των  κουνουπιών φέτος έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας και των έντονων βροχοπτωσεων των χειμερινών μηνών, που άφησαν πίσω τους πολλές και μεγάλες εκτάσεις πλημμυρισμένες, και μετέτρεψαν χιλιάδες στρέμματα σε λιμνοθάλασσες. Στην εκστρατεία καταπολέμησης των κουνουπιών φέτος, χρησιμοποιήθηκαν οι μέθοδοι τόσο της προνυμφοκτονίας, όσο και της ακμαιοκτονίας.