Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σαμοθράκη
Σαμοθράκη

Επιμένει η «Ωκεανίς» στον Έβρο – επιδείνωση τη νύχτα & νέες προσπάθειες σε όλο το Νομό

25-02-2019

Νέα επιδείνωση παρουσίασε στον Έβρο ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η «Ωκεανίς» όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε εκ νέου κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στο βόρειο Έβρο και ενώ οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Παρόλα αυτά ο μηχανισμός βρισκόταν σε ετοιμότητα και στις 3 τα ξημερώματα τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες της Αντιπεριφέρειας Έβρου έπιασαν δουλειά.

Τα σχολεία στην Ορεστιάδα επρόκειτο να είναι ανοιχτά, όμως η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναστολή της λειτουργίας τους.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Έβρου δεν εμπνέει ανησυχία, παρόλα αυτά ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κ.Βενετίδης εφιστά την προσοχή των οδηγών κυρίως εξαιτίας τους παγετού στους δρόμους.

Στη Σαμοθράκη εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο (26/02).

Στο νησί επιχειρούν τα εκχιονιστικά του Δήμου όπως και 4 της Αντιπεριφέρειας, ενώ στην εξομάλυνση της κατάστασης συνδράμει και ο Στρατός.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας έχει ζητήσει τη συμβολή περισσότερων εκχιονιστικών μηχανημάτων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού οι δρόμοι εξακολουθούν να είναι απροσπέλαστοι και η ποσότητα του χιονιού παραμένει πολύ μεγάλη.

Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που ενισχύουν τον παγετό στους δρόμους αλλά και την «επίμονη» παρουσία του χιονιού.

Σε ό,τι αφορά το Διδυμότειχο και το Σουφλί, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στους ορεινούς όγκους, ωστόσο παγετός υπάρχει και στο οδικό δίκτυο εντός του αστικού ιστού.