Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, προς τον Πρωθυπουργό

Επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, προς τον Πρωθυπουργό

22-02-2016

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του ζητά να πιστοποιήσει ότι ο νομός Έβρου εξαιρείται από το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων όπως αυτό προβλέπεται στην προκήρυξη - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. (www.unhcr.gr).

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με την προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε (www.unchr.gr / Call for expression of interest to partner with UNCHR in Greece) περιγράφεται αναλυτικά το Σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται και η προσωρινή εγκατάσταση συνολικά περίπου 88.000 ατόμων σε πέντε τόπους: Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο και Έβρο.

Πιστοποιήστε παρακαλώ, εάν το ανωτέρω θα ισχύσει και για το Νομό Έβρου, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας δήλωσε κατηγορηματικά ότι "ο Έβρος θα εξαιρεθεί".

Επίσης πιστοποιείστε ότι τα δύο (2) έγγραφα υπ’ αριθ. 5522/2-2-2016 Εγκύκλιος με αριθ. 5 και 3280/2-2-2016 που αναζητούν οικονομική απεικόνιση μεταξύ άλλων και από τους Δημάρχους του Ν. Έβρου για τις ανάγκες των προσφύγων – μεταναστών δεν ισχύουν τελικά για τον Έβρο.

Πιστοποιήστε παρακαλώ, απευθείας, κ. Πρωθυπουργέ, ότι ο Νομός Έβρου εξαιρείται από το σχέδιο εγκατάστασης  προσφύγων – μεταναστών και παρακάμπτω τους λόγους που επιβάλλουν την εξαίρεση στον ευαίσθητο νομό μας, για ευνόητους λόγους.