Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία: Να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και όλη τη χώρα!

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία: Να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και όλη τη χώρα!

19-11-2021

Να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και όλη τη χώρα!

Με αυτό το σύνθημα οι φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε εργατικό, νεολαιίστικο, μαζικό φορέα της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση της Επιτροπής, το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με θέμα την ενίσχυση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην πόλη και αλλού.

Η ανακοίνωση αναφέρει «Η δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τον λαό της πόλης», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους οι φορείς και τα σωματεία, και καλούν τους φορείς και τα λαϊκά στρώματα που ανησυχούν, αντιλαμβάνονται πως πίσω από τα παραμύθια με τα οποία «ντύνεται» η αμερικανοΝΑΤΟική παρουσία κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα ματώσουν τον λαό για τα κέρδη, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα, να παλέψουν για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από τη χώρα. Να παλέψουν για: Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλων των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών και το κλείσιμο της βάσης της Αλεξανδρούπολης και όλων των βάσεων του θανάτου στη χώρα.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η γιγαντιαία διεκπεραίωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Αλεξανδρούπολη, καθώς - με βάση και τα όσα προβλέπει η κατάπτυστη Συμφωνία με τις ΗΠΑ - άρχισε να μπαίνει στην περιοχή η μεγαλύτερη αμερικανική δύναμη που έχει διεκπεραιωθεί μέσω της πόλης και του Εβρου συνολικά, με πάνω από 120 ελικόπτερα και 1.000 στρατιωτικά οχήματα.

Ετσι, οι πρώτες αφίξεις ελικοπτέρων από την Ανατ. Ευρώπη ξεκίνησαν ήδη από προχτές στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», όπου θα αποσυναρμολογηθούν για να φορτωθούν σε πλοίο που υπολογίζεται να ρίξει άγκυρα στον ακριτικό λιμένα μεταξύ 28/11 και 1/12. Το πλοίο θα ξεφορτώσει νέα ελικόπτερα που θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία στην ανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας (και στην Ελλάδα) και άρματα που μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου θα φύγουν για Βουλγαρία και Ρουμανία.

Προς επίβλεψη αυτών των διεργασιών και συγκεκριμένα της αναδίπλωσης πτητικών μέσων και στρατιωτικού υλικού της 1st Combat Aviation Brigade των Αμερικανών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ διά μέσου του ακριτικού λιμένα, χτες κατέφτασε και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο ίδιος ο υποδιοικητής του D Corps του Στρατού των ΗΠΑ, αρχιστράτηγος Matthew Van Wagenen.