Κάτι τρέχει στον Έβρο
Εργασίες συντήρησης στο Β΄ Νεκροταφείο Αλεξανδρούπολης
Συνεργείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης άρχισε να κατεδαφίζει την παλιά πετρόκτιστη περίφραξη του Β΄ Κοιμητηρίου. Αυτή η παλιά λιθοδομή κρίθηκε επικίνδυνη για τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα νεκροταφεία και έτσι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί με νέα περίφραξη.
Αυτό που κάνει εντύπωση πάντως στο συγεκριμένο κοιμητήριο, είναι η μεγάλη άυξηση των τάφων, σε σχέση με μια δεκαετία πριν. Στην πλευρά προς τα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, οι νέοι τάφοι πλέον βρίσκονται έξω από τα παλιά όρια του χώρου και γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς.
Αυτό οφείλεται στη ραγδαία αύξηση πληθυσμού της Αλεξανδρούπολης, η οποία βέβαια έχει επιπτώσεις και στις υποδομές. Ο παλιός σχεδιασμός για εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης και των κατοίκων, δεν επαρκεί, τώρα που η Αλεξανδρούπολη σχεδόν διπλασιάζεται σε σχέση με τις αρχές του 2000.
Αυτές τις επιπτώσεις τις αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα μέσα στην πόλη, από τις θέσεις στάθμευσης που δεν επαρκούν, από τις συνεχείς ανάγκες για σχολικές αίθουσες, από τους χώρους πρασίνου και άθλησης κλπ. Τώρα το αντιλαμβάνεται και όποιος επισκέπτεται το Β΄ Κοιμητήριο και βλέπει πόσο έχει επεκταθεί και πόσοι νέοι τάφοι δημιουργούνται συνεχώς.
Για όλες αυτές τις ανάγκες επέκτασης των βασικών υποδομών μιας πόλης, χρειάζεται ανασχεδιασμός και συνεχείς αναθεωρήσεις, αφού κάθε νέα παρέμβαση χρειάζεται αρκετό χρόνο μελέτης και υλοποίησης.
- Η αλήθεια για το πρόβλημα εξαρτημένων ατόμων στον Έβρο
(18-12-2024) - Ο Πρωθυπουργός με μαθητές και μαθήτριες του Μεγάλου Δερείου (photos)
(18-12-2024) - Πρόταση για Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου
(18-12-2024) - Ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ
(18-12-2024) - Moto club Alexandroupolis στη 2η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της Ομοσπονδίας ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
(18-12-2024)
EN
TR









