Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου: Είμαστε ενωμένοι και δεν υποκύπτουμε σε "εκβιασμούς" -  Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου: Είμαστε ενωμένοι και δεν υποκύπτουμε σε "εκβιασμούς" - Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη

25-09-2019

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης, καλεί τους πολίτες το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου.

Αφορμή της απεργίας και της κινητοποίησης είναι  ένα πολυνομοσχέδιο ταφόπλακα, όπως  το χαρακτηρίζει, για τα εργασιακά δικαιώματα που καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και προάγει την ασυδοσία και τον ατομικισμό στους χώρους εργασίας.

Αναλυτικότερα  η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προκηρύξει 24ωρη απεργία , την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.
Η νέα κυβέρνηση με το ¨καλημέρα σας¨ βάζει στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τα συνδικάτα, φέρνοντας στη Βουλή προς ψήφιση, ένα πολυνομοσχέδιο ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα, καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και προάγει την ασυδοσία και τον ατομικισμό στους χώρους εργασίας.
Γι' αυτούς και για δεκάδες άλλους λόγους και προβλήματα που φέρνει το κατά τα λοιπά ¨προοδευτικό¨ αυτό πολυνομοσχέδιο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου διαμαρτύρεται και απαιτεί:
 ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
• Να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά και όχι επικοινωνιακά για την καταπολέμηση της μαύρης, ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας,
Λέμε:

• Όχι στην υποβάθμιση των όρων της εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων.

• Όχι στην ύπαρξη τοπικών κλαδικών συμβάσεων που θα αποκλίνουν από τις εθνικές κλαδικές ΣΣΕ και που παραπέμπουν ευθέως στη διαμόρφωση ειδικών οικονομικών ζωνών.

• Όχι στην ολοκληρωτική απαξίωση της κλαδικής ΣΣΕ, του σημαντικότερου είδους συλλογικής σύμβασης εργασίας .

• Όχι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους τους άνεργους και τους συνταξιούχους του Νομού μας να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ , είμαστε ενωμένοι και δεν υποκύπτουμε σε ¨εκβιασμούς¨.
Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.