Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ΚΡΟΝΟΣ JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εργοδοτικό έγκλημα το θανατηφόρο ατύχημα στην Ξάνθη καταγγέλλει η	Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας

Εργοδοτικό έγκλημα το θανατηφόρο ατύχημα στην Ξάνθη καταγγέλλει η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας

16-01-2020

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε το Σάββατο 11 Γενάρη σε εργοτάξιο στην Ξάνθη που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργάτη.

"Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα με το θάνατο συναδέλφου μας στην Ξάνθη.

Για άλλη μια φορά η εγκληματική αμέλεια της εργοδοσίας και των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών αλλά και ο δολοφονικός αγώνας με το χρόνο και το κέρδος, έφερε και στη "γειτονιά" μας έναν ακόμη φρικιαστικό εργατικό ατύχημα.

Συγκεκριμένα, το Σαββάτου 11 Γενάρη και λίγα λεπτά μετά της 16:00, συνάδελφος στο εργοτάξιο της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ξάνθης - Εχίνου - Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, δούλευε σε σπαστήρα όταν, για άγνωστη αιτία, έπεσε μέσα στο μηχάνημα με αποτέλεσμα να βρει φρικτό και ακαριαίο θάνατο

Ο 23χρονος συνάδελφός μας, εργάτης από τις Σέρρες, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς νεκρούς εργάτες σε πολλούς εργασιακούς χώρους και αυξάνεται ο αριθμός των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης.

Για την εργοδοσία και το κράτος της είναι κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς το πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου.

Απαιτούμε:

● Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών.

● Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

● Την άμεση στήριξη της οικογένειας.

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας να γίνουν και άλλα ατυχήματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κάθε επιχειρηματικού ομίλου."