Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έρχεται τον Σεπτέμβριο η μεγάλη στρατιωτική άσκηση "Παρμενίων"

Έρχεται τον Σεπτέμβριο η μεγάλη στρατιωτική άσκηση "Παρμενίων"

16-09-2021

Η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία "Παρμενίων" επιστρέφει φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Ο "Παρμενίων" είναι άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στις επιχειρήσεις και συμμετέχουν Μονάδες Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού και Μηχανοκίνητου Πεζικού σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την Αεροπορία Στρατού .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στρατού η τελική φάση του Παρμενίων θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου το πρωί στο πεδίο βολών "Ψηλός Στάλος" στα Λάβαρα του Έβρου ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στο πεδίο βολής "Αετού" στην Αλεξανδρούπολη.

Για τον λόγο αυτό η 12η ΜΚ Μεραρχία Πεζικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 20 μέχρι και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και από 07:00 έως 24:00, στο πλαίσιο των Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» και «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ – 21», πρόκειται να
πραγματοποιηθούν βολές όπλων καμπύλης και ευθυτενούς τροχιάς στο Πεδίο Ασκήσεων - Βολής «ΑΕΤΟΣ».
Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :
Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ
Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ
Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ
Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ
Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ

Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή.

Δείτε τα live video του e-evros.gr από την άσκηση Παρμενίων 2021