Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φαρμακοποιός στον Έβρο έδινε πλαστές βεβαιώσεις rapid test - Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί οι πελάτες του

Φαρμακοποιός στον Έβρο έδινε πλαστές βεβαιώσεις rapid test - Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί οι πελάτες του

25-11-2021

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας οι 10 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 12:30 το μεσημέρι.“ Πολύς ντόρος για το τίποτα, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας”, υποστήριξε σε δηλώσεις της η δικηγόρος των 8 εκ των 10 κατηγορουμένων, Δέσποινα Μπουρουτζίδου, προσθέτοντας πως “δόθηκε πολύ μεγάλη έκταση, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο “χοντρά” όσο παρουσιάζονται”. 


 

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον Έβρο η είδηση της σύλληψης ένος φαρμακοποιού στον δήμο Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται ότι μοίραζε πλαστές βεβαιώσεις rapid test σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία η Ασφάλεια της Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε την έρευνα για το συγκεκριμένο φαρμακείο και διαπίστωσε ότι καταχωρούσε το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα ΗΔΙΚΑ, χωρίς ποτέ να υποβάλλει τους πελάτες του στον σχετικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, παραχωρούσε σε διάφορους ενδιαφερόμενους ψεύτικες βεβαιώσεις rapid tests, οι οποίοι τα παρουσίαζαν στις δουλειές τους προκειμένου να φαίνονται νόμιμοι, όσον αφορά στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, που είχαν την πληροφορία για τη συγκεκριμένη δράση, εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο στρατιωτικός που ελάμβαναν συστηματικά ψεύτικες βεβαιώσεις ότι έχουν κάνει rapid test.

Για τον λόγο αυτό ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και χθες Τετάρτη 24/11 έφτασαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα σε χωριό έξω από το Σουφλί, εκεί που βρίσκεται το εν λόγω φαρμακείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή κρατούνται και ανακρίνονται δέκα άτομα καθώς έχουν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας,  ενώ έχει συλληφθεί ο φαρμακοποιός γεννηθής το 1970 καθώς και οι δύο υπάλληλοι του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή έχει και άλλες προεκτάσεις.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου:

"Aπό τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν.
Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση το δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης."

Σ.K.