Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αναστέλλεται προσωρινά η δανειοδότηση του έργου λόγο έλλειψης πόρων.
Αναστέλλεται προσωρινά η δανειοδότηση του έργου λόγο έλλειψης πόρων.

Φέρες: "Πάγωσε" προσωρινά η χρηματοδότηση του σφαγείου.

07-07-2015

Η απόφαση είναι προσωρινή, λέγει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης – Πρόκειται για αναπτυξιακό έργο που θα πρέπει πρώτο να χρηματοδοτηθεί

Στην απόφαση που έλαβε από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρήματος να “παγώσει” προσωρινά την δανειοδότηση του σφαγείου Φερών, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η απόφαση είναι προσωρινή και μόλις εξευρεθούν πόροι, το πρώτο έργο που θα δανειοδοτηθεί θα είναι το σφαγείου, αφού πρόκειται για αναπτυξιακό έργο.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα για την αναστολή δημιουργίας του σφαγείου Φερών ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης θέλησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Όπως δήλωσε το έγγραφο που έλαβε από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρήματος του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως αναστέλλεται προσωρινά η δανειοδότηση του έργου λόγο έλλειψης πόρων.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει για όλους τους Δήμους που θέλησαν να λάβουν δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ωστόσο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος ο Δήμαρχος με τον υπεύθυνο του οργανισμού, τον διαβεβαίωσε πως από όλα τα αιτήματα για δανειοδοτήσεις το πρώτο που θα ξεμπλοκαριστεί σε περίπτωση που βρεθούν πόροι θα είναι του Δήμου Αλεξανδρούπολης και θα αφορά το σφαγείο Φερών.

Ο λόγος όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπάκης γιατί το συγκεκριμένο έργο είναι αναπτυξιακό και δεν αφορά, όπως τα περισσότερα, αναπλάσεις πεζοδρομίων και ανακατασκευές δρόμων.

Επίσης, ανέφερε πως, ούτως η άλλος, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θέλει ακόμα 3 με 4 μήνες για να ολοκληρώσει την μελέτη για το σφαγείο οπότε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του.

Πηγή: Ελεύθερη Θράκη