Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
CASINO THRAKI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φοιτητική ομάδα του ΔΠΘ σχεδιάζει drone το οποίο θα εντοπίζει εστίες φωτιάς

Φοιτητική ομάδα του ΔΠΘ σχεδιάζει drone το οποίο θα εντοπίζει εστίες φωτιάς

05-10-2022

Η φοιτητική ομάδα μηχανοτρονικής και αυτοματισμών του Δ.Π.Θ. την περίοδο αυτή σχεδιάζει ένα αναγνωριστικό - πυροσβεστικό αυτόνομο εναέριο όχημα (Drone), το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει και να ενημερώνει για εστίες φωτιάς.

H DMA (Democritus Mechatronics & Automation) είναι η φοιτητική ομάδα μηχανοτρονικής και αυτοματισμών του Δ.Π.Θ., η ομάδα ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022, από μία ομάδα 15 φοιτητών και έκτοτε δραστηριοποιείται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο εργαστήριο Μηχανοτρονικής και Αυτοματισμών Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων, περιλαμβάνοντας φοιτητές από όλα τα τμήματα της Πολυτεχνικής σχολής.

AVAX


Η ομάδα κατέκτησε την 9η θέση μεταξύ 53 πανεπιστημιακών ομάδων στον διαγωνισμό UAV Competition του συνεδρίου ICUAS 2022 στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, τον περασμένο Μάιο, με τις προσομοιώσεις σε επίπεδο λογισμικού της λειτουργίας του αυτόνομου UAV που σχεδιάζει.

Παράλληλα με το βασικό Project, η DMA σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΑΑΚ), κατασκευάζει και αναπτύσσει εκπαιδευτικά ρομπότ τα οποία θα διατεθούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο της εισαγωγής της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία.