Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η εταιρεία Dasteri φώτισε το "πάρκο τσέπης" στην Αλεξανδρούπολη!
Η εταιρεία Dasteri φώτισε το "πάρκο τσέπης" στην Αλεξανδρούπολη!

Φωτίστηκε το "πάρκο τσέπης" με δωρεά της εβρίτικης εταιρείας Dasteri

29-04-2021

Ένα απλό οικόπεδο "μεταμορφώθηκε" σε μια όμορφη "γωνιά" για μικρούς και μεγάλους! Χρώμα, χαρούμενη διάθεση και ομορφιά "έπιασαν τόπο" στο όμορφο αυτό πάρκο τσέπης, όμως του έλειπε ο φωτισμός, έτσι η Εβρίτικη Εταιρεία Dasteri φρόντισε για αυτό!

Εχτές, ημέρα Τετάρτη 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τριών φωτιστικών LED σωμάτωνμε τους ιστούς τους, πρόκειται για σημαντική δωρεά της εταιρείας "Dasteri Systems A.E.", διότι δεν αρκεί να ομορφύνει ένα μέρος αλλά χρειάζεται να μπορεί να αναδειχθεί και με τον σωστό τρόπο.


Η DASTERI SYSTEMS A.E. παρουσίασε το νέο της προϊόν: ένα υπερσύγχρονο, “έξυπνο”, φωτιστικό LED καλλωπιστικού τύπου των 40W. Σε συνδυασμό με το μοντέρνο στυλ και το σύγχρονο design, το νέο μοντέλο της DASTERI A.E., αποτελεί καινοτόμα λύση για τον φωτισμό των εξωτερικών κοινοχρήστων χώρων, προσφέροντας υψηλή αισθητική απόδοση φωτιστικού αποτελέσματος και ανάδειξη των χρωμάτων παράλληλα με την χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και τον μηδενισμό του φαινομένου της φωτορύπανσης.

Να επισημάνουμε πως πριν ήταν ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Σουφλίου που κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αντιδημαρχίας Πράσινου παραχωρήθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να γίνει εξωραϊσμός. H κάμερα του e-evros.gr είχε βρεθεί από τις πρώτες κίολας μέρες εξωραϊσμού του και κατέγραψε την μεταμόρφωση του.

Τώρα αυτό που μένει είνα να γεμίσει με παρέες το ολοκληρωμένο πλέον "πάρκος τσέπης".

Τι εννοούμε «Πάρκο Τσέπης»;

Τα "Πάρκα Τσέπης" έχουν αγκαλιαστεί από αρκετές πόλεις του εξωτερικού ήδη από το 1960. Μιλάμε ουσιαστικά για χώρους πρασίνου, μικρού συνήθως μεγέθους, οι οποίοι δημιουργούνται σε ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα τμήματα του αστικού ιστού, παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό. Σκεφτείτε δηλαδή μια αναξιοποίητη αλάνα ή μεγάλα και ασχεδίαστα τμήματα γης σε κάποια γειτονιά τα οποία δεν έχουν κάποια λειτουργική χρήση στην καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς.

Φ.Δούκογλου

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο από την κάμερα του e-evros.gr που δείχνει το "πάρκο τσέπης":